+45 23 20 29 12 lenamoeballe@gmail.com

“Hvorfor valgte du coaching”? Det spørgsmål fik jeg da jeg holdt et foredrag i mandags. Det var faktisk et rigtig godt spørgsmål. Foredraget handlede om vores basale behov. Hvordan vi bryder med nogle af de vaner og mønstre, som ikke er så gode for os. Det har jeg selv gjort og har skiftet retning i mit arbejdsliv. Jeg er gået fra at være marketingkoordinator til at blive selvstændig. Først som freelance marketingkoordinator og nu som life-coach og healer.

 

Hvem har ansvaret?

Sandheden er jo, at det har været en laaang process. Jeg er ikke sikker på, at jeg ville have haft modet til at gøre det, hvis ikke jeg havde fået opbakning fra min mand. Og jeg er heller ikke sikker på, at jeg var nået til hvor jeg er idag, hvis jeg ikke selv havde rakt hånden ud til forskellige fagpersoner (psykolog og coach). Men på mange måder har vejen også været ensom – for processen har været min. Der har ikke været nogen, der kunne give mig svarene, og det har bestemt heller ikke været et quick fix. Og i sidste ende har ansvaret været mit – og kun mit.

 

Livskrise

Når man rammer en livskrise, opstår der mange tanker, og det kan være svært at se en ende på det hele. Vi vil gerne fixes nu! Men måske skal vi ikke fixes, måske er processen vigtigere end resultatet? Det har det i hvert fald været for mig. Det jeg har lært er: Istedet for at fokusere på alt det jeg ikke vil have – stress, pressede børn, rutinepræget ægteskab, et job der var stressende, ændrede jeg fokus, til det jeg vil have istedet. Det ændrede fuldstændig den måde, jeg så på tingene på. Mit fokus blev et nærværende liv, glade børn med overskud, et ægteskab med plads, og et job hvor jeg kan bidrage med det, jeg er bedst til.

 

Opbakning og mod = need to have!

Jeg var nødt til at kigge mig selv meget dybt i øjnene og tage mine behov alvorligt. Det var stensikkert at hvis jeg fortsatte som hidtil, ville tingene aldrig ændre sig. Jeg har altid haft en tanke/idé om at hjælpe andre. Jeg har dog altid skubbet den væk – “for det kunne jeg jo ikke”, lod til at være min overbevisning. Når jeg nu ikke kunne blive ved med at gøre, som jeg plejer, skulle der måske noget andet til? Derfor valgte jeg at tage en coachuddannelse. Det er selvfølgelig ikke en beslutning man lige tager fra dag til dag, og processen har taget et par år for mig.

Og selv om man begynder at gøre op med sin livskrise, betyder det ikke, at man skal lave sit liv helt om. Det handler om at blive bevidsthed om det, der driller og skaber krisen. Selv om mit liv ser markant anderledes ud idag, end det gjorde for 3 år siden, bor jeg stadig samme sted, har den samme mand, ser de samme venner – jeg har “bare” ændret mit fokus til det, som betyder mest for mig.

 

Hvem støtter dig?

Det, der har været allermest vigtig for mig, er den støtte jeg har fået undervejs i form af de tidligere nævnte fagpersoner. Det at have nogen, som anerkendte den situation jeg stod i var guld værd. Og når de så også kan stille de rigtige spørgsmål, og hjælpe dig til at forstå dine egne prioriteringer og værdier, så bliver det lidt lettere end at stå med det hele selv. Selvfølgelig har man også meget støtte i sine nærmeste, men sommetider er det rart med en udenforstående, som ikke er bundet op på tidligere historier og “du plejer da at…”

 

Nysgerrig på dine egne behov og dine mønstre, se mere om mit forløb her