Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/coachingfrahjertet.com/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 2799
Hvad er normalt? - Coaching fra Hjertet
+45 23 20 29 12 lenamoeballe@gmail.com

Hvad er normalt!

Her den sidste tid har jeg ikke sovet super godt… ja det sker faktisk også for mig 😊 Jeg hader, når jeg vågner en time før vækkeuret ringer, det er så trælst for på en måde har jeg fået så meget søvn at jeg ikke føler mig træt og på den anden side nægter jeg at stå op kl. 5.00.

Langsomt er mine tanker begyndt at kredse om årsagen til at jeg ikke sover så godt…. Er det fordi jeg er blevet ældre, har jeg for meget at lave, har jeg for lidt at lave, går jeg i seng på det rigtige tidspunkt, har jeg set for meget TV inden jeg skal sove, er det fordi børnene kommer ind om natten, er det noget jeg spiser, mangler jeg vitaminer, er det her normalt….

 

Utilfredsheden og tvivlen kommer snigende

Jeg er mildest talt ikke tilfreds før jeg finder årsagen… det kan jeg godt komme til at gå og tænke over i løbet af dagen. Så skal jeg huske ikke at se TV i aften før jeg skal sove. Eller gå senere i seng og tvinge mig selv til at være vågen til kl. 23.00 så er der en chance for at jeg sover hele natten.

Mit overdrevne fokus på min nattesøvn, kan faktisk blive en helt besættelse for mig, og gør ikke noget videre godt for mig. For når jeg vågner om morgenen, er jeg sur over at jeg ikke har sovet særlig godt, ligesom dagen før, og resten af dagen kan jeg have fokus på at skulle slappe af, gå tidligt i seng, og små opgaver kan synes uoverskuelige pga. træthed, og det bliver jo værre og værre som dagen(ene) går – men er det nu hele sandheden?

 

Hvad er sandheden

Sandheden er at det er sket én gang i løbet af denne uge…. Og sandheden er også at mine tanker løber af med mig. Jeg har alle værktøjerne til at stoppe det, altså mit overdrevene tankefokus på min søvn. De gør mig ikke noget godt – tværtimod trækker tankerne mig ned i en negativ spiral, der handler om manglende søvn, og alle de ting der er galt når jeg ikke får min søvn.

Overdreven fokus på bestemte ting eller tanker i vores liv, er sjældent positivt. Hvad sker der f.eks med dit nærvær i forhold til det som betyder noget for dig, hvis du har mange tanker om en ting? For mit eget vedkomne bliver jeg faktisk mindre nærværende. Og det er både i forhold til positive og negative tanker.

Ikke at give sine tanker (ikke kun dem om søvn) et overdrevent fokus, er faktisk noget der kan læres af alle, det kræver bare de rette teknikker og øvelse.

 

At komme videre og løsrive sig

Første skridt er at blive bevidst om, hvordan dine tanker kalder på din opmærksomhed i tide og utide, og næste step er så at finde en hensigtsmæssig strategi til håndteringen af tankerne.

Jeg ved, at hvis jeg vågner igen i nat, så skal jeg bare tænke ”Lænestol”, så falder jeg næsten i søvn med det samme 😊 Og skulle det ske, at jeg ikke falder i søvn lige med det samme, så vil jeg glæde mig over, at jeg kan ligge under min varme dyne og skubbe tankerne om en dårlig søvn til side i morgen.

Tankemylderkuren

Roder dine tanker også ? Så læs mere om tankemylderkuren

Hvad er normalt?

Hvad er normalt! Her den sidste tid har jeg ikke sovet super godt… ja det sker faktisk også for mig 😊 Jeg hader, når jeg vågner en time før vækkeuret ringer, det er så trælst for på en måde har jeg fået så meget søvn at jeg ikke føler mig træt og på den anden...

Gør noget andet end du plejer

Dagene går i et Nogle gange kan du måske også mærke følelsen af, at alle dage ligner hinanden. Det samme hurlumhej når man skal ud af døren om morgenen. Manden er taget afsted, for han skal møde på arbejde tidligt, så det er igen dig, der står med morgenrutinen....
Glaede

Dansen gennem livet

Ingen Madonna For et halt år siden, begyndt jeg at gå til dans - i en alder af 38... det er jo aldrig for sent at lære noget nyt 🙂 Det er hverken tango eller vals men "DANSEGLÆDE". Der er ikke noget , der kan få smilt frem på mig som god musik og dans. Til fester...

Dine bekymringer er helt naturlige

Naturlige bekymringer For at forstå vores naturlige processer, skal vi bare vende hovedet væk fra skærmen og kigge ud i naturen. Bekymringer er som et snevejr. Prøv en dag at sætte dig stille og roligt ned og betragt et snevejr – bare kig på det uden at foretage dig...

Er bekymringer farlige?

Nej en bekymring i sig selv er ikke farlig. Hvorfor skal vi så bruge tid og energi på at blive fri for dem? Jo ser du…. En bekymring er kendetegnet ved ikke at have nogen løsning eller en tidshorisont for en afslutning. Dvs. at når vi tænker/grubler over noget, går vi...

Vedligeholde

Hvad vil det egentlig sige at vedligeholde noget og hvad sker der når vi vedligeholder vores tanker? Her den seneste tid har jeg arbejdet rigtig meget med vores basale behov. Lavet et mailforløb om det, skriver på et foredrag og i det hele taget vendt og drejet mit...