+45 23 20 29 12 lenamoeballe@gmail.com

Nej en bekymring i sig selv er ikke farlig.

Hvorfor skal vi så bruge tid og energi på at blive fri for dem?

Jo ser du….

En bekymring er kendetegnet ved ikke at have nogen løsning eller en tidshorisont for en afslutning. Dvs. at når vi tænker/grubler over noget, går vi faktisk bare og holder fast i en tanke. Og hvis vi nu siger at vi kun kan have fokus på 5-7 ting adgangen, så kan der meget hurtigt blive trængt på øverste etage.

Udsagn som…:

  • Jeg burde….
  • Jeg skulle….
  • Er det mon stress….
  • Hvorfor sker det altid for mig?
  • Hvad er der galt med alle de andre?
  • Hvad nu hvis….
  • Hvorfor er jeg ikke glad?
  • Osv.

…kan faktisk hæmme os i vores dagligdag, især hvis de kommer til at fylde rigtig meget. Hånden på hjertet, hvor ofte indeholder dine tanker ovenstående eller lignende udsagn?

Jeg ville ønske at jeg kunne sige mig fri for at have dem i mine tanker, men det har jeg og det tror jeg vi alle har. Det der er tricket er ikke at lade dem fylde for meget, så der ikke er plads til andet.

 

Hvor meget tid bruger du på at bekymre dig?

Hvis du kigger på de bekymringer du har nu – hvor lang tid har så du haft dem? Og i alt den tid, har du så fundet en løsning – Nej? Så hvorfor bliver du ved at bekymre dig? Og hvis du har fundet en løsning, så fedt! Men hvorfor er det så stadig en bekymring?

Det er sådan at måden vi håndterer vores tanker på bunder i vaner. Og vaner kan som bekendt ændres. Første step er at blive bevidst om hvad vi tænker og hvad det er der netop trigger den tanke.

 

Se på dine tanker, som en shoppingtur

Næste gang du får nogle af disse bekymrings tanker, så se det som en shoppingtur, du bruger jo f.eks. ikke penge på noget du ikke kan li’ eller ikke har behov for. Så hvorfor vælger du at bruge energi på de tanker der ikke er gode for dig?

Vælg de tanker der er gode for dig, og bed kærligt de negative tanker om at vente, til et tidspunkt hvor du vælger at have tid til at tage dig af dem. 🙂 Læs evt. også mit indlæg om at vedligeholde tanker

 

 

Kærligst Lena

Hvad er normalt?

Hvad er normalt! Her den sidste tid har jeg ikke sovet super godt… ja det sker faktisk også for mig 😊 Jeg hader, når jeg vågner en time før vækkeuret ringer, det er så trælst for på en måde har jeg fået så meget søvn at jeg ikke føler mig træt og på den anden...
Glaede

Dansen gennem livet

Ingen Madonna For et halt år siden, begyndt jeg at gå til dans - i en alder af 38... det er jo aldrig for sent at lære noget nyt 🙂 Det er hverken tango eller vals men "DANSEGLÆDE". Der er ikke noget , der kan få smilt frem på mig som god musik og dans. Til fester...

Dine bekymringer er helt naturlige

Naturlige bekymringer For at forstå vores naturlige processer, skal vi bare vende hovedet væk fra skærmen og kigge ud i naturen. Bekymringer er som et snevejr. Prøv en dag at sætte dig stille og roligt ned og betragt et snevejr – bare kig på det uden at foretage dig...